Tuintje voor de Koningin Beatrixschool

De kinderen van de Koningin Beatrixschool, locatie Wijkersloot, hebben donderdag 17 september samen met de hoveniers van Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk de laatste hand gelegd aan de nieuwe vierkante meter-watertuin op het schoolplein. De Koningin Beatrixschool is één van de 24 Nederlandse basisscholen die een vierkante-meter tuin cadeau krijgen. Deze tuintjes staan vol met planten als allium, sedum, origanum en vederdistel.

Het doel van het nieuwe tuintje is om actief tuinieren met bloemen en planten bij jonge kinderen in Nederland te bevorderen. Dit doel sluit mooi aan bij de brede ontwikkeling van kinderen die de school nastreeft. Het tuintje is aangeboden door tuinvereniging Groei & Bloei, hoveniersvereniging VHG, Vivara en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), dat ook lesmateriaal verzorgt rondom de flora en fauna van de schooltuin.

Hovenier Pim Westland van hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk: ‘’Het is leuk om te zien hoe betrokken alle leerlingen zijn. De kinderen leren veel door zelf te helpen en te zien wat er allemaal gebeurd. Natuur leeft en dat kunnen ze vanaf nu dagelijks volgen.’’ De leerlingen vonden het heel leuk om van dichtbij mee te maken hoe het tuintje werd aangelegd. Thomas: ‘’Ik mocht stenen sjouwen en de kruiwagen vol zand op de kar rijden. Dat vond ik echt heel leuk. Ik heb geleerd dat tuinwerk best zwaar werk is.’’ Elena: ‘’Het is leuk om te zien hoe ze het allemaal maken. Ik heb geleerd dat tuinieren eigenlijk heel leuk is.’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk