Katern

De winterslaap in Piemonte is voorbij

Zo langzaamaan zijn we de appartementen aan het zomerklaar maken. Er is nog anderhalve maand te gaan voordat we weer onze deurtjes openen, en er moet nog wel wat gedaan worden. Een nieuwe frisse verflaag, één slaapkamer krijgt een kleine metamorfose …. fruitbomen moeten we nog planten, grind aanvullen, we hopen een mooie pergola te maken met daaronder de lange tafel. Alle hangmatten bekeken en maar even twee nieuwe besteld. Jullie moeten eens kijken op de site: www.icolori.eu het is een hele eerlijke site, duidelijk en heel betaalbaar. Geen fratsen maar een zuiver product koop je daar: hangmatten, dekens etc. Ook met onze buitenmuur zijn we verder gegaan, waar we 3 jaar geleden gestopt zijn. Net zoals bijna iedereen hadden wij toen ook problemen met onze aannemer. De keuze was toen: of doorgaan en een seizoen laten liggen, of zorgen dat het pand acceptabel klaar was. We hebben, in overleg met vrienden gekozen voor de laatste optie en nu gaan we lekker verder. Als dan ook de laatste muur klaar is, zal in het najaar het hele huis gevoegd worden en krijgt ons huis eindelijk een mooi uiterlijk.

8 maart is een feestdag voor de vrouw, bij ons festa delle donna. Iedere vrouw krijgt dan een bosje Mimosa, en wordt die dag een beetje in de watten gelegd. Wij zijn heerlijk uit eten geweest, bij vrienden die net een agriturismo begonnen zijn, heel kleinschalig maar het was vreselijk lekker. Echt een aanrader voor onze gasten, alles vers gemaakt en van eigen land. We waren met 4 personen en achteraf kregen de vrouwen weer een bosje mimosa.

Afgelopen week stond in het teken van de jaarlijkse Polentone, in Monastero Bormida. Vrijdag avond ben ik gaan helpen in de keuken van het klooster, even 200 kilo uien pellen, snipperen. Crostata gemaakt, dat is een soort taartje van deeg met marmelade. En natuurlijk grote hoeveelheden aardappelen geschild voor bij de polenta. Het was super gezellig, goed voor mijn Italiaans. Zondag was de grote polentone zelf. Vanaf 11 uur was het hele dorp omgetoverd tot een middeleeuws dorp, met allemaal oude ambachten een grote markt en natuurlijk veel culinaire hoogstandjes. Het was genieten. Ook de piemontese muziek ontbrak natuurlijk niet, de sfeer was perfect. Om 12.00 uur een kleine pranzo in het klooster onder het genot van een heerlijke dolcetto. Daarna snel weer naar buiten, het weer zat ons echt mee. Dit is echt het begin van de lente hopen we.

We zijn dus weer lekker bezig om alles klaar te hebben als de gasten komen. We hebben er weer zin in……

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk