Tuindersvereniging ‘Ons Belang’ start crowdfundactie

Dat geld niet aan een boompje groeit is de penningmeester van tuindersvereniging ‘Ons Belang’ wel duidelijk. Voor de bouw van een nieuw clubgebouw moet nog 15.000 euro gevonden worden om met de klus te beginnen. Daarom is een crowdfundactie gestart. Inmiddels is er 330,- euro opgehaald. Wilt u meedoen met de crowdfundactie? Kijk dan eens op deze speciale website. De tuin is gevestigd aan de Montageweg 13 in Nieuwegein.

Ons Belang

Het oude clubgebouw

‘Het verenigingsgebouw is in hele slechte staat, er zitten barsten in de muren, is niet geïsoleerd en op het dak ligt asbest wat verwijderd moet worden. De vereniging is de afgelopen jaren flink gegroeid en het verenigingsgebouw barst letterlijk en figuurlijk uit zijn voegen. Eén toilet voor zo’n 250 leden (met gezin) is echt te weinig.mRenoveren van het bestaande gebouw is velen malen duurder dan het plaatsen van een nieuw gebouw’ zo laten de leden weten op hun website.

Bij de amateur tuindersvereniging draait het om heerlijk tuinieren met het accent op moestuinieren. De vereniging bestaat al meer dan 50 jaar met een grote diversiteit aan leden. Al jaren kweekt de vereniging gezonde groenten voor de voedselbank.

Met het nieuwe verenigingsgebouw kunnen er diverse leuke en educatieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Deze activiteiten kunnen helpen bij het vergroten van hun interesse in tuinieren, natuurbehoud en het buitenleven. Ook scholen maken er gebruik van middels het organiseren van voorlichtingsactiviteiten, dit is een waardevol initiatief dat niet alleen educatieve voordelen biedt, maar ook de betrokkenheid van de gemeenschap vergroot.

Ons Belang

Zo met het nieuwe clubgebouw er uit komen te zien

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk