Tuinbonen-pesto

Een makkelijk en snel te maken, zeer veelzijdige, pesto met een groots effect. Hij moet wel van versgedopte bonen worden gemaakt, maar die zijn er nu toch volop. ca. 150 g tuinbonen, gekookt en afgekoeld (vers)
5 blaadjes verse munt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen Zwitserse strooikaas
40 g fijngeraspte oude kaas
zout
versgemalen peper Extra: staafmixer of foodprocessor Haal het velletje van de gekookte tuinbonen en doe de groene “binnenbonen” in een hoge kom.
Was de muntblaadjes, droog ze en snij ze in kleine reepjes.
Doe de munt samen met de olijfolie en de twee kaassoorten bij de tuinbonen.
Pureer alles goed fijn.
Als het te droog is nog een klein beetje olijfolie toevoegen.
Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Doe de tuinbonen-pesto in een leuk schaaltje en garneer met een toefje munt.
Deze pesto kun je op alle mogelijke manieren eten.
Op brood, crackertjes, op een blokje kaas of worst, op een cherrytomaatje of als dipsausje.
Ook bij de warme maaltijd op een stukje vlees of vleesvervanger of als smeerseltje op een broodje gezond. Vegetarisch bijgerecht Tip
Een restje tuinbonen over? Dat is helemaal makkelijk.
Het geeft niet als je wat meer of minder tuinbonen hebt, als je op ca. 100 gram gepeld uitkomt is het goed. Neem dan ook iets meer of iets minder van de andere ingrediënten. Gewoon even proeven.
Je kunt eventueel ook een geperst teentje knoflook toevoegen. Weetje
Verse tuinbonen worden maar gedurende een korte periode aangeboden, namelijk van half juni tot begin augustus. Een week of zes dus. Hoe kleiner de bonen, hoe malser ze zijn. Voor deze pesto scheelt het veel werk als je juist de grotere bonen gebruikt.
Tuinbonen bevatten veel vitamine B en fosfor. Vitamine C is ook in hoge mate aanwezig, maar dan moet je ze niet te lang koken, anders gaat daar een deel van verloren. Voeg een scheutje melk toe aan het kookwater om verkleuring tegen te gaan (Pas op, ze koken daardoor sneller over !!) en kook bonenkruid mee om de smaak optimaal te maken. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk