Tuinbezitters uitgedaagd tijdens Maand van de Watervriendelijke tuin

We krijgen vaker te maken met perioden van hitte, droogte en extreme regenbuien. Tuincentra, vijf gemeenten in de regio Utrecht waaronder Nieuwegein, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Tuinbranche Nederland organiseren in april de ‘Maand van de Watervriendelijke tuin’. Doel: tuinbezitters uitdagen na te denken over nut en noodzaak van water- en hittebestendige tuinen. Door een tuin in te richten met bomen, planten en struiken en minder stenen verkleint de kans op wateroverlast. Het regenwater trekt sneller weg in een groene bodem. Een groene tuin is beter bestand tegen hitte. Ook draagt een groene tuin bij aan het verhogen van de biodiversiteit: er komen meer vogels, vlinders en bijen in de tuin.

Acties Nieuwegein
Tijdens de actiemaand in april is extra aandacht voor het thema water in de lokale tuincentra. Zowel Praxis Nieuwegein als Groenrijk Baars heeft de hele maand een regentonnenactie en op 13 april een actiedag. Bezoekers worden geïnformeerd over het watervriendelijk maken van de tuin en krijgen een aardigheid. Tuincentrum De Hornbach heeft een actiedag in mei. Op www.tuinbranche.nl staat een overzicht van de acties per tuincentrum en gemeente.

Om tuincentra en de tuinbezitter op weg te helpen met meer groen in ons land is het Handboek voor de watervriendelijke tuin gemaakt. Aan de hand van 19 tips kunnen tuincentra in gesprek met hun klanten om samen de stappen te zetten naar een groenere tuin. Daarnaast informeert de website klimaatklaar.nl welke verschillende maatregelen particulieren kunnen nemen en kunnen goede voorbeelden worden gedeeld om anderen te inspireren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren