Trouwfoto’s van Nieuwegeinse echtparen gezocht

Ook in het komende jaar is er in Museum Warsenhoeck een tentoonstelling rond 50 jaar  Nieuwegein. Vanaf januari is er in Museum Warsenhoeck een tentoonstelling over 50 jaar gemeenteraad en over de gemeentehuizen van onze stad.

Een gemeentehuis is een belangrijke plaats voor Nieuwegeiners, daar worden immers de burgerlijke huwelijke gesloten. Die belangrijke functie willen we ook in beeld brengen. Daarvoor zijn we op zoek naar foto’s van de laatste huwelijkssluiting in het gemeentehuis van Jutphaas en die in het raadhuis van Vreeswijk. En ook naar een foto van het eerste of bijna eerste huwelijk dat in elk van de drie gemeentehuizen van Nieuwegein is gesloten.

Bent u één van de paren, mail naar exposities@museumwarsenhoeck.nl en geef aan dat u uw trouwfoto in de expositie wel een plaats wil geven. Kent u iemand die als laatste of als eerste in één van onze gemeentehuizen is getrouwd, tip de betrokkenen en stuur uw tip naar exposities@museumwarsenhoeck.nl.

De huwelijksfoto van de eerste klimaatburgemeester van Nieuwegein. Deze werd gesloten in het gemeentehuis van Nieuwegein aan de Raadstede waar nu het Kruidvat en de Mediamarkt zit. Dit huwelijk werd gesloten op 10 juni 1988, alweer bijna 34 jaar geleden. Onder de foto van de woning aan de Schakelstede.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren