Trouwen in Nieuwegein

In de besluitenlijst van het College van B & W van 28 augustus j.l. lazen we het volgende:

“Voorstel:

1. Het advies, om o.g.v. art. 63 B.W. de voormalige kloosterkapel in het gebouw “De Lantaern” aan te wijzen als “huis der gemeente” voor het voltrekken van huwelijken, aan de raad voor te leggen

2. Aan de raad voor te stellen in de tarieventabel behorend bij de klegesverordening 2001 een tarief van f 885,- (€ 401,60) in te voeren voor een huwelijksvoltrekking in “De Lantaern”

3. Hierbij de restrictie aan te brengen dat deze huwelijkslocatie pas feitelijk in gebruik zal worden genomen, nadat op advies van de brandweer een aangepaste gebruiksvergunning is afgegeven

4. De praktische uitwerking van dit voorstel en het maken van nadere werkafspraken met de beheerder van deze locatie op te dragen aan de afdeling Burgerzaken.”

Dit voorstel is aangehouden maar het ziet ernaar uit dat trouwen in Nieuwegein binnenkort leuker gaat worden, althans, qua omgeving. Nieuwegein kampt al jarenlang met een treurige omgeving als je het vergelijkt met de omringende gemeenten zoals Haarzuilens, IJsselstein en Utrecht, terwijl Nieuwegein zoveel mooie plekken kent waaronder de voormalige kloosterkapel in het gebouw “De Lantaern”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk