‘Trots op je Stad’

In Partycentrum De Lantaern aan de Utrechtseweg is dinsdag 18 december het laatste Politiek Café van dit jaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Het thema is ´Trots op je Stad?´.

Uit de omnibusenquête 2007 van de gemeente blijkt dat 34 procent van de ondervraagden in meer of mindere mate trots is op Nieuwegein en dat 43 procent eigenlijk niet weet of die trots is op deze stad. 49 Procent van de ondervraagden vertelt graag dat hij of zij uit Nieuwegein komt en 39 procent heeft daar geen mening over. Conclusie lijkt te zijn, dat het merendeel van de mensen niet negatief denkt over Nieuwegein. Maar het college wil meer.

Wie trots is op Nieuwegein moet dit uitdragen. Iedereen die in Nieuwegein werkt of woont en nog niet trots is op deze stad, moet trots worden. Want Nieuwegein heeft heel veel te bieden en dat moeten zoveel mogelijk mensen weten. Ondernemer Bert Veldhuizen van Bang & Olufsen, directeur van De Kom Roel Rasker, journalist, schrijver en inwoner van Nieuwegein Ad van Liempt (onder voorbehoud) en onderneemster Dorathé van Doorn van PrintRun vertellen of zij trots zijn op hun stad. Dorathé stond de afgelopen tijd extra in de belangstelling omdat zij bijna de titel van ‘Dé Vrouwelijke Ondernemer 2007’ wist te behalen.

Het Programma van het politiek Café is als volgt:

19.30 Ontvangst

20.00 Opening door de dagvoorzitter.

20.01 Vier gasten vertellen waarom zij al dan niet trots zijn op Nieuwegein

20.25 Wethouder Bert Lubbinge, Balth de Winter (fractie ONS) en Edwin van Straten (VVD) gaan met elkaar en de zaal in discussie over dit onderwerp.

21.00 Afsluitende borrel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk