Trends in cadeaus en geschenken voor de feestdagen van 2023

We kunnen nog even genieten van wat warmere dagen, maar het duurt niet lang meer of de feestmaand december staat weer voor de deur. Ieder jaar zijn er bepaalde trends te benoemen als het gaat om cadeaus en geschenken voor de feestdagen. Ook in 2023 zijn er een aantal duidelijke trends waarneembaar.

dekbloemist.nl

We gaan voor duurzaam
Duurzaamheid is een trend die niet meer weg te denken is. We zijn steeds meer bezig met de impact van onze keuzes op het milieu en dit vertaalt zich naar cadeaus en geschenken die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Denk aan herbruikbare cadeauverpakkingen, producten van gerecycled materiaal, of geschenken die de ontvanger aanmoedigen om groener te leven. Leuke voorbeelden hiervan zijn herbruikbare waterflessen, bijenwasdoeken en bamboe tandenborstels.

Bloemen blijven een goede keuze
Ken je dat? Je wilt een cadeau kopen voor iemand die eigenlijk alles al heeft. Wat koop je dan? Om die reden blijven bloemen een goede keuze. Je kan in een bloemenwinkel in Nieuwegein op zoek gaan naar een boeket met de lievelingsbloemen van de ontvanger. Nog makkelijker is een boeket bloemen laten bezorgen, want daar hoef je niet eens zelf de deur voor uit. Voeg een kaartje toe met een mooie boodschap en verras de ontvanger met een fleurig cadeau met een persoonlijk tintje!

Lokaal en ambachtelijk
Nog een duidelijke trend: er is een groeiende waardering voor lokale en ambachtelijke producten. Mensen willen graag unieke geschenken geven die lokaal zijn geproduceerd en met vakmanschap zijn gemaakt. Denk aan handgemaakte sieraden, lokaal geproduceerde voedingsmiddelen, en kunstwerken van lokale kunstenaars. Dat zijn prachtige geschenken om cadeau te doen voor een verjaardag, jubileum of voor de kerstdagen.

Geef een beleving!
Er is in 2023 een duidelijke verschuiving van materiële geschenken naar ervaringsgeschenken. In plaats van fysieke producten geven we vaker cadeaubonnen voor diners, spa-behandelingen, reizen, concerten en andere ervaringen. Deze geschenken bieden niet alleen een mooie ervaring op het moment zelf, maar ook mooie herinneringen. Hiermee doe je de ontvanger zeker een groot plezier!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk