Trekkingsrecht PGB in 2015 via SVB voor Wmo en Jeugdhulp

Iedereen die op 1 januari 2015 een persoonsgebonden budget (PGB) ontvangt van de gemeente, krijgt het bedrag van het PGB vanaf 1 januari 2015 niet meer op eigen bankrekening. De gemeente maakt het bedrag voor de benodigde ondersteuning over naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

De SVB gaat dit bedrag beheren en voert de betalingen rechtstreeks uit aan de zorgverlener(s). Gemeenten financieren de PGB’s uit de Wmo en de Jeugdwet. Door de SVB is gevraagd welke proceskeuzes de gemeente Nieuwegein de SVB wil meegeven met betrekking tot de bevoorschottingbetalingen van de PGB’s. Het college heeft ingestemd met de voorgestelde proceskeuzes voor de gemeente Nieuwegein. Dit betekent dat de SVB per 1 januari 2015 de betalingen voor de budgethouders met een PGB kan uitvoeren.

Beslispunten:
1. In te stemmen met de in het SVB formulier “Proceskeuzes, uw voorkeuren voor 2014-2015” aangemerkte proceskeuzes van de gemeente Nieuwegein ten aanzien van het trekkingsrecht die de SVB per ingang van 1 januari 2015 namens de gemeente Nieuwegein zal uitvoeren voor de betalingen van budgethouders met een PGB;

2. In te stemmen met de toezending aan de SVB van het volledig ingevulde en ondertekende formulier “Proceskeuzes, uw voorkeuren voor 2014 en 2015” waarin de proceskeuzes van de gemeente Nieuwegein ten aanzien van het trekkingsrecht PGB zijn aangemerkt. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren