Transformatie kantoorgebouw Bakenmonde

In Nieuwegein zuid wordt het kantoorgebouw aan de Bakenmonde getransformeerd naar huurappartementen. Het bestaande kantoorgebouw dat eind jaren tachtig is gerealiseerd, wordt sterk verduurzaamd én bestaat straks uit 106 appartementen. ‘Omdat het pand aan de rand van een woonwijk staat, leent het zich bij uitstek voor deze nieuwe functie’ aldus projectontwikkelaar Harold Clabbers,

Steeds meer kantoren in Nieuwegein krijgen een nieuwe functie. De omvorming van leegstaande kantoorpanden naar woningen wordt veelvuldig toegepast. Daarmee daalt het leegstandscijfer in heel Nieuwegein van 34% naar 26,7%. Dat blijkt uit nieuwste cijfers van vastgoedorganisatie DTZ Zadelhof. De landelijke trend is dat de kantorenleegstand toeneemt, maar de Nieuwegeinse kantorenaanpak werpt zijn vruchten af.

Er zijn inmiddels ruim 200 woningen opgeleverd in voormalige kantoorgebouwen. In 2015 komen hier nog circa 200 woningen bij waarvoor de gemeente de vergunningen heeft verleend. Meest actueel is het kantoorpand aan de Bakenmonde in Nieuwegein zuid. (Klik op het filmcameraatje hieronder voor een impressie)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk