Transformatie-huis

Maar weinig mensen weten dat de 19e eeuwse fortwachterswoning in Vreeswijk een rijksmonument is; het huisje een onuitwisbare betekenis en voorkomen heeft en daarom altijd goed onderhouden moet worden door de gemeente Nieuwegein en dit alleen met speciale handschoentjes aan aangepakt mag worden. Dit gegeven vormt voor de in Nieuwegein woonachtige beeldende kunstenaars Dolf Schifferstein en Véroon van den Heuvel al ruim een jaar lang het vliegwiel van hun fantasie, het concentratiepunt van kijken en ontdekken en de catalisator van samenwerking als werkgroep Fortwachterswoning om deze fantasie aanschouwelijk te maken ter appreciëren van de toeschouwer.

Met medewerking van de gemeente Nieuwegein werken sinds een jaar de in Nieuwegein woonachtige beeldend kunstenaars: Dolf Schifferstein en Véroon van den Heuvel aan het kunstenaarsproject Transformatie-huis gesitueerd in de fortwachterswoning van Vreeswijk. De fortwachterswoning van Vreeswijk staat in het kunstenaarsproject symbool voor verleden, heden en toekomst. De architectonische eenvoud van de fortwachterswoning is aanleiding en leidraad van het kunstenaarsproject om deze drie tijden bijeen te brengen gedurende de maand augustus 2013 – 2014 – 2015.

Algemene openingstijden in de maand augustus 2013 vanaf 7 augustus: woensdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.30 uur. 15 augustus van 14.00 uur tot 23.00 uur.

Het kunstenaarsproject Magnificat wordt per jaar vergezeld door een ‘gebeurtenissen’ boek waar ook de tentoonstellingsperiode na afloop in opgenomen wordt. Op 3 augustus 2013 vindt om 15.00 uur in de bibliotheek van de gemeente Nieuwegein de vooraankondiging plaats van het kunstenaarsproject Magnificat in de Fortwachterswoning in Vreeswijk. De fortwachterswoning zelf zal gedurende de maand augustus als actieve presentatieruimte voor de bezoeker ingericht zijn met een installatie samengesteld uit het werk van de beeldende kunstenaars Dolf Schifferstein, Véroon van den Heuvel en met oog op de te realiseren installatie in de fortwachterswoning de uitgenodigde collega beeldende kunstenaar, de keramiste, de componist, de vormgever, de fotograaf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren