Update: Trams naar Nieuwegein rijden weer

Update maandag 14.30 uur: De storing bij Regiotram is opgelost en de trams rijden weer, meldt vervoerder U-OV op Twitter. Goed nieuws voor reizigers omdat er sinds vanochtend geen tramverkeer mogelijk was tussen Utrecht en Nieuwegein en IJsselstein.

Er waren problemen met de seinen en wissels omdat de verkeersleiding niet kon zien, hoe alles werkte. “Je kijkt op de computer maar ziet eigenlijk alleen knipperende lichtjes, dat is niet goed. Dat betekent eigenlijk dat we niet op een veilige manier de baan op kunnen om de trams te laten rijden”, aldus woordvoerder Ron van Dopperen.

Het is onduidelijk hoe lang de storing bij Regiotram nog gaat duren. Trams kunnen sinds vanochtend de remise niet verlaten. Vervoerder U-OV meldt via Twitter dat er gewerkt wordt aan een oplossing.

“Het komt er eigenlijk op neer dat vanuit de verkeersleiding die ook op de verkeersremise is, wij niet kunnen zien hoe de seinen en de wissels werken”, zegt woordvoerder Ron van Dopperen. “Je kijkt op de computer maar ziet eigenlijk alleen knipperende lichtjes, dat is niet goed. Dat betekent eigenlijk dat we niet op een veilige manier de baan op kunnen om de trams te laten rijden.”

Bussen ingezet
Er worden vervangende bussen ingezet voor de lijnen 60 en 61 tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Tram 22, ook bekend als de Uithoflijn, rijdt wel.

Het is onduidelijk wanneer de storing verholpen is. Van Dopperen: “Gisteravond zijn we al aan de slag gegaan om het probleem op te lossen, maar dat is nog niet gelukt. Het zit diep in de techniek.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren