Tram rijdt in ochtend en avond minder bij nieuwe dienstregeling Utrechtse OV

Vanaf 10 december 2023 gaat de nieuwe dienstregeling voor het Utrechtse openbaar vervoer (OV) in. U-OV en Syntus Utrecht voeren dan verschillende wijzigingen door in het OV. Met de nieuwe dienstregeling rijden bussen vaker op tijd en wordt de overstap tussen bus, tram en trein beter. Op meerdere plaatsen ontstaan vroegere en latere reismogelijkheden én zijn de nachtbussen van Syntus Utrecht in het weekend weer volledig terug. Het tekort aan buschauffeurs en bestuurders blijft echter hardnekkig.

Door het aanhoudende personeelstekort en het hoge ziekteverzuim onder chauffeurs is U-OV genoodzaakt om tijdelijk met een uitgeklede dienstregeling te blijven rijden, die waarschijnlijk nog meer afgeschaald wordt. Dat betekent dat op bepaalde lijnen minder vaak bussen rijden dan dat de reiziger gewend is. op drukke plaatsen en momenten blijven voldoende bussen rijden om iedereen te kunnen vervoeren. Zodra er weer voldoende chauffeurs zijn, kunnen de bussen weer vaker gaan rijden zoals is afgesproken met de provincie.

André van Schie, gedeputeerde Mobiliteit: “Bij de nieuwe dienstregeling zetten we met name in op een betrouwbare, voorspelbare dienstregeling met zo min mogelijk rituitval, ook als dat betekent dat er op een aantal buslijnen minder vaak gereden kan worden. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om extra te gaan rijden waardoor reizigers niet met te drukke bussen worden geconfronteerd.”

In het voorjaar hebben de vervoerders U-OV en Syntus Utrecht voorstellen gemaakt voor het stedelijk en regionaal OV in 2024. Deze voorstellen gingen over aanpassingen aan het lijnennet en de dienstregeling. Deze voorstellen zijn voorgelegd aan gemeenten, belangenorganisatie ROCOV en meer dan 1200 reizigers die hebben gereageerd op de reizigersenquête. Sommige voorstellen zijn daarop aangepast. Op basis daarvan heeft het dagelijks bestuur van de provincie besloten om de plannen voor de dienstregeling 2024 definitief vast te stellen.

Een belangrijke wijziging is de frequentie van de tram (IJsselstein/Nieuwegein – Utrecht CS – Utrecht Science Park) wordt op weekdagen voor 7.00 uur en op maandag t/m zaterdag tussen 18.30 en 19.00 uur verlaagd van een 7,5-minutendienst naar een kwartierdienst.

Lees hier voor meer informatie over de wijzigingen van U-OV die sowieso worden doorgevoerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk