Tram en auto geborgen, de schade is groot na de botsing

De tram die vanmorgen was ontspoord nadat deze in botsing kwam met een personenauto is geborgen. Inmiddels is de auto door een bergingsbedrijf afgevoerd en is duidelijk hoe groot de schade is. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij door brandweerlieden en medisch personeel uit de zwaar beschadigde auto was bevrijd. Het leek erop dat het tramverkeer naar IJsselstein het hele weekend stil zou komen te liggen, maar volgens Ron van Dopperen, woordvoerder voor de provincie Utrecht en Regiotram Utrecht rijden de trams zondag weer.

“Het herstelwerk is nu bijna zo goed als compleet. We gaan vanavond nog testritten uitvoeren”, liet woordvoerder Ron van Dopperen eerder op de avond al weten. Als de testritten zonder problemen verlopen, kon de dienstregeling snel worden opgestart. Dat blijkt nu het geval te zijn. Zondag rijden de trams weer volgens de dienstregeling.

In maart dit jaar kwam al een bestelbusje van de JUMBO in Utrecht in botsing met een tram richting De Uithof. Ook toen ontspoorde de tram uit de rails en moest geborgen worden. Dit duurde toen twee dagen.

U-OV verwacht dat lijn 61, het tramverkeer naar IJsselstein, de rest van de dag stil ligt, onder meer vanwege de schade aan de bovenleiding en de rails. Er worden vervangende bussen ingezet. “Voor de reiziger is dit natuurlijk vervelend nieuws”, zegt van Dopperen. “Vandaag, en naar het zich laat aanzien ook de rest van het weekend, kunnen we waarschijnlijk niet rijden.”

Hieronder ziet u enkele foto’s van de berging van de tram en de auto aan de Koekoekslaan in Nieuwegein. De tramritten waren sinds een klein maandje weer hervat na een langdurige uitgelopen vernieuwing van de trambaan Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren