Toeristisch-recreatieve beleidsvisie vastgesteld

Het college van burgemeester & wethouders heeft op 15 juni 2004 de toeristisch-recreatieve beleidsvisie ´gebruik maken van Nieuwegeins sterke punten´ definitief vastgesteld.

De visie zet in op vier beleidsspeerpunten: cultuurhistorie, water, recreatief groen, imago en betrokkenheid. Daarnaast streeft de beleidsvisie naar een heldere rolverdeling tussen alle partijen die betrokken zijn bij de realisering van toeristisch-recreatieve projecten. De daadwerkelijke uitvoering van toeristisch recreatieve projecten moet bij de inwoners, bedrijven en (toeristische) instellingen komen te liggen. Nu het college de beleidsvisie heeft vastgesteld, zal deze na het zomerreces ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Tijdens de inspraakperiode zijn diverse reacties op de concept beleidsvisie binnengekomen. Zo merkte een aantal insprekers op dat de nota helder en duidelijk is, maar dat zij toch een grotere rol van de gemeentelijke overheid wenst. Daarnaast werd door het georganiseerd bedrijfsleven gewezen op het feit dat de voorgestelde verruiming van de openingstijden van bruggen en sluizen ten behoeve van de pleziervaart, niet ten koste mag gaan van de bereikbaarheid van de bedrijven in de ochtend- en avondspits. Het college heeft in haar ´nota van reactie en beantwoording´ aan de insprekers aangegeven dat zij expliciet en bewust heeft gekozen voor een beleidsvisie waarin private partijen en toeristische instanties hun verantwoordelijkheid nemen om toeristische projecten van de grond te krijgen. De nota is op dit punt dan ook niet aangepast. Met betrekking tot de reactie van het georganiseerd bedrijfsleven neemt het college de wensen van het bedrijfsleven over. De beleidsvisie is hier op aangepast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk