Toen & Nu: ‘Toen de binnenstad van Nieuwegein nog Stadscentrum heette’

Deze keer in de rubriek ‘Toen & Nu’ een oude foto van het Toen nieuwe Stadscentrum met een foto van het Stadscentrum Nu. Nu Nieuwegein City. Toen gewoon halte Nieuwegein Centrum. Lekker gelijk winkelcetnrum Cityplaza in en blije ondernemers. Onze fotograaf Jordi Jupijn nam een kijkje vandaag met de oude foto in de hand. Die zou zijn gemaakt begin jaren ’80 vorige eeuw.

De ondernemers zijn de afgelopen tijd wel erg geplaagd, dat is zachtjes uitgedruk. Sommige zijn failliet gegaan door alle werkzaamheden in de binnenstad of Corona, of gedwongen moeten verhuizen naar elders. Of het erger kan? Ja, zo zijn er winkeliers die hun pensioen moesten verkopen om zo toch te kunnen blijven ondernemen. Dat zit nu eenmaal in je bloed.

Het oude theater De Kom, Toen nog gewoon met kleine letters geschreven, Nu moet alles in Capital, maar waarom eigenlijk, lekker vlakbij de tramhalte. Bij Bloemenhuis Bakker kon je nog even lekker snel een bosje bloemen kopen. Ook hij is noodgedwongen verhuisd naar Winkelcentrum Galecop.

Snel met de tram, Toen die nog snel was naar de bioscoop. Die bioscoop is er al jaren niet meer. Nu is het een lege ruimte, een plek waar de mooiste, groenste en energiezuinigste binnenstad van Nederland moet komen.

Ik kan Nu zeggen, in deze rubriek ‘Toen & Nu’ dat ik het allemaal nog moet zien. In iedergeval rijdt de tram weer, na maanden stil te hebben gelegen. Weer! En wat morgen? Dan worden de spoorwegovergangen aangepakt. Wat zal dat voor oponthoud geven? Vandaag werd het nieuwe OV-knooppunt officieel feestelijk in gebruik genomen. Laten we dat fijne gevoel maar even vasthouden, Nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk