Toen & Nu: ‘Schapen in de binnenstad van ……….’

Vandaag een foto ergens midden jaren ’70 vorige eeuw. Klinkt heel ver weg maar het is nog geen 50 jaar geleden dat de schapen graasden in de binnenstad van Nieuwegein. Of was het Toen nog Jutphaas. Vandaag viert Nieuwegein haar 50-jarige bestaan want op 1 juli 1971 werden de dorpen Jutphaas en Vreeswijk samengevoegd.

Op de foto van Toen ziet u rechts de oude wipwatermolen, de oudste poldermolen (1640) van de provincie Utrecht met de molenaarswoning, te pronken naast de Doorslagbrug. Begin deze maand schreven wij al over deze molenaarswoning. Ziet u hem rechts van de molen. Hij staat er nog steeds, Nu.

De Karwei, die onlangs is gesloten, de Sluyterslaan en flats aan het Nijpelsplantsoen op de achtergrond aan de horizon met helemaal rechts de flat aan het Wenckebachplantsoen nog in aanbouw. En natuurlijk Toen de schapen op de voorgrond, grazend in Toen nog alle stilte.

Nu is het wat drukker, gek genoeg ook groener ondanks dat het druk bebouwd is. Nu kan ik het nog zeggen, want de bomen links van De Karwei op de foto van Nu zullen binnenkort verdwijnen. Op deze lokatie, de bewuste HN lokatie, komt een appartementencomplex.

Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren