Toen & Nu: ‘Het Nijpelsplantsoen’

Deze keer in de rubriek ‘Toen & Nu’ een foto uit 1971. Nieuwegein werd gevormd door de samenvoeging van Jutphaas en Vreeswijk. In 2021 vierden wij dat onze stad 50 jaar bestond. De foto van Toen werd al die jaren terug ook gemaakt. De flats aan het Nijpelsplantsoen links, een school op de voorgrond rechts en midden op de achtergrond enkele woningen aan de van Reeslaan.

De foto, zowel die van Toen als Nu,  is genomen vanaf de Sluyterslaan. Toen versteend en Nu geasfalteerd. Langs de Sluyterslaan zijn op deze plek alle scholen verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor appartementen.

Als u heel goed kijkt links van de heg op de foto van Nu, daar begint de Werkmanlaan. Eerst als klein laantje langs het watertje dat zich even verderop ‘laan’ mag noemen richting de Israëlslaan. De beplanting zal net zijn aangelegd. En wat is het groen Nu hè! Iets wat mij toch steeds weer opvalt.

Bij de flat aan het Nijpelsplantsoen, de eerste links, staat een bouwkeet. Zullen de flats nog niet zijn opgeleverd? Wat gaat er Nu met de flats gebeuren, want ze staan Nu in de steigers vanwege betonrot. Dat probleem zal nog moeten worden opgelost. Een mooi plaatje uit 1971.

Heeft u ook een oude foto? Stuur hem naar onze redactie. Liefst met uw eigen verhaal. Onze fotograaf Jordi Jupijn maakt er dan een ‘Toen & Nu’ van.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk