Toen & Nu: ‘De Galecopperwetering’

Niet alleen het nieuws van Nu verslaan wij op de redactie met een team van 27 man, maar ook Toen brengen wij op de redactie in beeld. Vaak een plek ergens in Nieuwegein. Toen Vreeswijk en Jutphaas. De beelden van Toen krijgen wij of van Het Utrechtsarchief of de Historische Kring Nieuwegein of van een lezer. Deze week eens wat anders.

Onze fotograaf Arend Bloemink trekt er vaak op uit en schiet al wandelend wat plaatjes want, zo zegt hij zelf: ‘Ik heb mijn camera altijd bij mij. Het is een soort verlengde van mijn ogen.’ Arend’s Ogen zijn het die Nieuwegein op plaat vastleggen.

In al die jaren dat Arend foto’s maakt, die netjes gearchiveerd op zijn harddisk staan, kijkt hij weleens terug naar wat hij heeft aan beeldmateriaal. Deze week een soort van Toen & Nu, van de Galecopperwetering Toen en zoals hij was in 2018.

Arend: ‘Maar zelf eens een Toen & Nu gefabriekt. Toen maakte ik in 2001. Nu in 2020. Waarom? Wat zijn ‘we’ er op vooruit gegaan?’

Galecopperlaan

Heeft u foto’s van Toen met een verhaaltje er bij? Stuur die dan naar onze redactie en wij trekken er op uit om de foto van Nu te maken. Ons e-mail adres is: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren