Toen & Nu: ‘De Barbarakerk in Vreeswijk’

Van Berend Jonkman kregen wij alweer een hele tijd geleden een foto van de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan in Vreeswijk. De foto is van rond 1910. Je ziet de bouwvakkers in de beide torens staan, zelfs in het uiterste puntje.

Berend Jonkman laat onze redactie weten: ‘Onze grootvader Flip van Hensbergen heeft hier aan gewerkt als Metselaar. Hij heeft er ons vroeger heel wat over verteld. Ook een timmerman uit Vreeswijk, Veen uit de Fortstraat.’ Of wij er een ‘Toen & Nu’ van willen maken. Maar natuurlijk willen wij dat.

Onlangs is onze fotograaf Arend Bloemink op zijn fiets naar de bewuste locatie gegaan. Om de foto van Nu te maken. De Barbarakerk staat er strak bij. Onlangs gerestaureerd. Het dak heeft nieuwe leien. Best een imposant gebouw en meer dan 100 jaar oud. Ontworpen door de Amersfoortse architect Herman Kroes.

De kerk is opgebouwd uit uit neogotische elementen maar duidelijk qua opzet al duidelijk moderner. Vooral de gewelven zijn zeer bijzonder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren