Katern

Toch een prijs voor Nieuwegeinse tijdens ZomerOndernemer

De spanning was duidelijk op de gezichten te zien. Op donderdagmiddag 23 augustus werd de winnaar bekend gemaakt van het project ZomerOndernemer. Tijdens de grote ‘KickOut’ kwamen de 21 deelnemende jongeren uit Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht met hun business buddy’s (ervaren ondernemers) bij elkaar en presenteerden zij hun ondernemingen. Deze zomer hebben de jongeren onder begeleiding hun ondernemersambitie onderzocht en zijn verschillende van hen gestart met hun eigen onderneming. Tijdens de KickOut in kasteel Neyenrode in Breukelen werd de winnaar van deze regio bekend gemaakt.

De winnaar is…
De winnaar is Fleur Huijs geworden. Fleur heeft met haar business buddy Fleur Presents opgezet, een bedrijfje dat zich richt op presentatietrainingen voor scholieren en studenten. De jury koos Fleur als winnaar, omdat zij onder andere binnen het project grote stappen heeft gemaakt, een product heeft dat direct de markt op kan en veel doorzettingsvermogen en enthousiasme heeft getoond.

Nieuwegeinse ondernemers
Vanuit Nieuwegein deden Leandro Riedewald en Marleen Verweij mee. Zo heeft Leandro zich gericht op zijn eigen ontwerp van een ‘Men Chest’ en heeft Marleen zich gefocust op het opzetten van een coachingsbureau. Leandro: “Ik ben super trots op wat ik heb bereikt. Ik had als doel gesteld om mijn idee in productie te krijgen en dat is gelukt. Ik sta hier met een tas met mijn logo erop en in een sportief chique outfit, helemaal naar eigen ontwerp.”

Marleen Verweij
Marleen ging zelfs met een prijs naar huis. Zij won met haar onderneming ‘Verweij Coaching’ de prijs voor beste administratie. Zij ontving deze prijs omdat ze heeft laten zien dat ze financieel inzicht heeft, al is begonnen met coachen en duidelijk de zaakjes op orde heeft. Marleen: “Ik had het echt niet verwacht, maar ik ben wel heel blij. Het was een heel leuk project en mijn business buddy Laura heeft mij ook super goed geholpen.”

Eigen bedrijf starten
ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur. Het project laat jongeren tussen de 15 en 23 jaar ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het project duurde zes weken. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap. Dit jaar deed de gemeente Nieuwegein voor het eerst mee aan het project. Het is een van de acties die is opgepakt uit de Economische Visie Nieuwegein.  Een visie die is opgesteld met ondernemers en partners uit de stad.

Leandro Riedewald

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren