Tips voor een geslaagde meivakantie in Nieuwegein

De meivakantie staat alweer voor de deur, over een maandje zijn de scholen weer gesloten en kunnen we van een weekje wel verdiende rust genieten. Veel Nederlanders gaan in de meivakantie op reis. Sommigen kiezen voor een Europese bestemming, dit jaar zijn Malaga, Barcelona, Londen, Lissabon en Valencia populair onder de Nederlanders blijkt uit de cijfers van Vliegtickets.nl. En ook al is de vakantie maar een weekje, uit diezelfde cijfers blijkt dat toch heel veel Nederlanders hartstikke verre reizen gaan maken. Dubai is gestegen in de top 10 bestemmingen dit jaar en ook Bangkok verschijnt op de lijst. Maar geen zorgen, voor degenen die zich niet zo’n exotische reis kunnen permitteren of die gewoon lekker een weekje rustig thuis willen zijn om tijd met elkaar door te brengen, is er genoeg te doen thuis en in de omgeving van Nieuwegein.

Als de vakantie begint is het altijd heerlijk om even niks te moeten. Er zijn vast wel dingen die je al tijden wilde doen in huis of met de kleintjes. Dat ene project dat maar bleef liggen en waar je nu rustig en met plezier aan kunt beginnen. Laat iedereen een mooi schilderij schilderen op een echt doek, of maak een vliegveld of racebaan met de kleintjes en speel met ze mee. Bedenk wel van te voren welke materialen je nodig heb en haal alles in huis zodat je niet nog eerst naar de winkel moet met het hele gezin en het alweer lunchtijd is voordat je bent begonnen! Of koop een nieuw spel voor het hele gezin, de Vergeten Stad bijvoorbeeld van White Goblin Games, waarin voor de afwisseling niet tegen elkaar wordt gespeeld maar met elkaar. Of haal gewoon een pak kaarten uit de kast en speel hartenjagen of een wat strategischer spel zoals poker, als je je er een beetje in verdiept zal je zien dat het een denkspel is waar heel wat wiskundige vaardigheid bij komt kijken.

Als we een beetje uitgerust zijn en wel weer zin in wat actie hebben is het tijd om een leuk uitje te plannen en waar beter dan lekker dichtbij in onze eigen stad! Geen vliegreis nodig om onze horizon te verbreden, want er is genoeg te doen in Nieuwegein en zo dragen we ook een steentje bij aan het milieu en vervuilen we minder. Want vergis je niet, een weekje in een hotel in Bangkok voor 4 personen betekent een uitstoot van 11.400 kg CO2. Om een idee te krijgen van hoeveel dat is, kan je het vergelijken met een kampeervakantie in Frankrijk met de auto waarbij een uitstoot van rond de 750 CO2 wordt veroorzaakt. Dat is maar 6,5% procent van de uitstoot van de reis naar Bangkok! Dus het is geen loze spreuk dat een vakantie thuis een positieve impact op het klimaat heeft!

Terug bij de mogelijkheden die in de omgeving te vinden zijn om een leuk uitje te organiseren. Zoek je een actief uitje, denk dan bijvoorbeeld aan een middagje springen bij Jumpsquare Nieuwegein, een enorm trampolinepark wat altijd een succes is! Of bezoek Mountain Network Nieuwegein, waar je kan klimmen op een indrukwekkende klimmuur. Hou je van zwemmen kijk dan naar zwembad Merwestein. En voor de waterliefhebbers kan je de supersnelle wafesurfer van Down Under een keer proberen. Het maakt niet uit of het mooi weer is want het is gewoon lekker binnen, ook in Merwestein!

Voor een uitstapje naar een meer landelijke omgeving is het misschien een idee om naar de Lenteboerderij te gaan . De Boerderij de Boerin in Kamerik organiseert op 2, 3 en 4 mei het lentefeest omdat er dan allemaal jonge dieren over het erf lopen. Je kan met de hele familie de lammetjes, geiten, kalfjes, konijnen, kippen, cavia’s en schapen bewonderen! Er worden ook tal van andere activiteiten georganiseerd zoals poldersport, boogschieten of klompengolf.

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag en zullen er activiteiten plaatsvinden op het marktplein. Het is ook een leuk idee om een keer naar het theater te gaan. In theater de Kom zijn meerdere voorstellingen in de eerste week van mei waaronder Abafazi, een swingende show waarin tien Afrikaanse vrouwen met ongelooflijke powerstemmen zingen op Afrikaanse drum en de marimba. Elke vrouw draagt een kostuum dat een van de volkeren van Afrika vertegenwoordigt en de show is een eerbetoon aan de iconische zwarte vrouwen die opkwamen voor de vrijheid in Afrika.

Genoeg tips voor een geslaagde meivakantie in eigen stad! Fijne vakantie alvast!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren