Tips voor de leukste kampeervakantie

Wil je op vakantie geen muggen verjagen maar wil je een zorgeloze kampeervakantie? In dit artikel geven we je een aantal tips voor de leukste kampeervakantie. De vliegenspray wordt standaard ingepakt. Niks zo vervelend als insecten die je het leven zuur maken. Al dat gezoem en jeukende bultjes. Nee, daar wordt niemand vrolijk van.

Gelukkig is vakantie ook leuk en met de tips in dit artikel maak je er een onvergetelijke vakantie van.  Dus, stop met krabben en lees snel dit artikel over simpele zaken die jouw kampeervakantie makkelijker en veiliger maken.

Controleer je kampeerspullen
Voordat je op reis is het belangrijk om alle kampeerspullen te controleren. Ga na of alles nog heel en compleet is en of er geen nieuwe spullen gekocht moeten worden. Zorg er ook voor dat je goed voorbereid op pad gaat. Bekijk welke faciliteiten de camping biedt. Misschien hoef je sommige dingen niet mee te nemen, dit scheelt weer in de bagage. Daarnaast is het veel makkelijk om thuis nog op zoek te gaan naar nieuwe spullen dan in je vakantieland. Door alles van tevoren te controleren ga je sowieso goed van huis en een goed begin is immers het halve werk!

Neem spelletjes of speelgoed mee
Houd er rekening mee dat het niet elke dag lekker weer is, je zult wel eens een dag hebben dat het minder goed weer is. Bedenk van tevoren goed wat je mee wilt nemen aan gezelschapspellen en denk voor de kinderen aan speelgoed. De spelletjes kun je natuurlijk ook spelen als je je ‘s avonds verveelt. Naast het meenemen van speelgoed en spelletjes kun je thuis ook al zoeken naar leuke activiteiten in de omgeving die je kunt doen als het regent. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Neem genoeg warme truien, dekens en slaapzakken mee
Vooral wanneer je in Nederland gaat kamperen, kunnen de nachten erg koud zijn. Om jezelf ‘s nachts warm te houden is het belangrijk om een goede slaapzak mee te nemen. Wanneer je op een luchtbed in een tent slaap kan het lekker zijn om op een fleecedeken te slapen. Dit houd je warm en zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt als je omdraait.

Voor ‘s avonds is het ook lekker om een trui mee te nemen. Wanneer het donker wordt koelt het snel af en je wilt dan niet zonder trui zitten. Denk er dus over na om deze in te pakken.

Zorg voor reserves en EHBO-artikelen
Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op ongevallen. Denk eraan om een brandblusser en een EHBO-koffer in je auto of caravan te leggen. Maar ook de kleine ehbo-kit. Zoals een muggenstift, voor als jij of iemand anders toch nog is gestoken. Watervaste pleisters zijn ook zeker een aanrader als je van plan bent veel in het water te zijn.

Zorg er ook voor dat je een veiligheidshesje en een gevarendriehoek hebt voor het geval je stil komt te staan langs de kant van de weg. Het is niet verkeerd om alles te controleren voordat je op pad gaat.

Controleer je bandenspanning
Zorg ervoor dat je auto in orde is als je lange stukken gaat rijden. Een auto die niet in orde is kan zorgen voor gevaarlijke situaties en dat is niet wat je wil op weg naar je vakantiebestemming. Als je APK bijna verlopen is, is het ook handig om deze te laten keuren voordat je op vakantie gaat. Wees er ook zeker van dat je oliepeil goed is en dat je ruitenwisservloeistof gevuld is. 

Met deze tips weet je zeker dat je goed voorbereid op kampeervakantie gaat.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren