Tips om zuiniger te rijden en gratis bandenspanningscheck bij NBC Nieuwegein

De ‘Lekker op weg’ teams komen tijdens de Dag van het klimaatakkoord naar het NBC Congrescentrum aan de Blokhoeve 1 in Nieuwegein. De teams geven op maandag 1 november tips waarmee je zuiniger kan rijden. Ook controleren ze gratis je bandenspanning en geven de banden lucht als dat nodig is. De teams zijn vanaf 09.00 aanwezig.

Comfortabel rijden en besparen op brandstofkosten kan hand in hand gaan. Veel auto’s hebben hier namelijk handige in-carsystemen voor aan boord. Dit zijn de cruise control, de ECO-modus, de schakelindicator en het start-stopsysteem. Met deze hulpsystemen rij je eenvoudig een stuk zuiniger en comfortabeler. Naast deze systemen kan je ook eenvoudig brandstof besparen door de banden op de juiste spanning te houden. Zuiniger rijden is fijn voor je portemonnee en voor het klimaat, want je stoot ook minder CO2 uit.

Tips om zuiniger te rijden
De teams van ‘Lekker op weg’ komen op maandag 1 november naar het NBC Congrescentrum om tips te geven hoe je met behulp van de hulpsystemen brandstof kan besparen. Ze geven uitleg over het gebruik van de cruise control, de ECO-modus, de schakelindicator en het start-stopsysteem. Hiermee kan je zo’n 10% tot 15% aan brandstof besparen. Daarnaast rij je met deze hulpmiddelen ook nog eens veel relaxter.

Gratis bandenspanningscheck
De ‘Lekker op weg’ teams controleren gratis je bandenspanning en geven de banden lucht als dat nodig is. Het op spanning houden van je banden is een simpele manier om geld en brandstof te besparen. Dit kan tot € 100,- per jaar aan kosten schelen. Toch rijdt 60% van de auto’s in Nederland rond met te zachte banden. De teams laten zien waar je bij jouw auto de juiste bandenspanning vindt, hoe je die checkt of jouw banden de juiste spanning hebben en hoe je ze oppompt. Ook leggen de teams uit waarom en hoe vaak je dit moet doen.

Lekker op weg
De komende maanden gaan ‘Lekker op Weg’ teams het land door om automobilisten te helpen zuiniger te rijden. Ook controleren zij gratis je bandenspanning en geven je banden lucht als dit nodig is. Kijk voor meer informatie over brandstofbesparend rijden op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk