Tips om een wespennest te verwijderen

Je hebt een wespennest achter in je tuin? In die boom? Of in de spouwmuur? Onder de dakgoot? Waar dan ook, je bent het zat met die wespen die continu om je heen zoemen en het op colaatje voorzien hebben of op de rand van je bord landen. Je zoontje is zelfs al eens gestoken! Zo gaat dat niet langer. Wij hebben tips voor je verzameld over hoe je een wespennest kunt verwijderen. Daaronder zit de gouden tip!

Tip 1
Stop de ingang van het wespennest dicht! Zelfs al bereik je ongeschonden het nest, dan kun je je opmaken voor een race richting de vijver – zo je die één hebt – want de wespen zullen dwars door het nest komen om de onverlaat die hun huis aanvalt eens goed te grazen te nemen!

Tip 2
Sla met een knuppel of een eind hout op het nest, met de bedoeling het zo te vernietigen. Ook dat zal worden beschouwd als een regelrechte oorlogsverklaring en wespen zijn niet van het onderhandelen, dus is het rennen geblazen.

Tip 3
Het wespennest trachten weg te spuiten met de tuinslang. Of beter nog: de hoge drukreiniger! Weet je eigenlijk wel hoeveel wespen er in een wespennest kunnen zitten? Tot wel 7000! En denk je echt dat je die allemaal weggespoten krijgt voordat ze zich met honderden tegelijk op jou storten?

Tip 4
Echt een briljant idee! De gasbrander erop zetten! Zo’n papieren nest, dat fikt als de hel! Ook hier geldt: je mag blij zijn als je het nest zonder kleerscheuren bereikt en voordat jij het nest in brand hebt, wordt je al aangevallen door honderden wespen. Ben je allergisch voor wespengif? Als je het nog niet bent, ben je het na die actie wél! En oh ja, terwijl jij op de vlucht bent, brandt het nest rustig verder en je garage, huis, schuur of boom ook!

Tip 5
Wespenpoeder strooien. In de bouwmarkt, zelfs de supermarkt of op internet zijn legio veelbelovende middeltjes te krijgen waarmee je wespennesten kunt aanpakken. Doe het ‘s nachts, want dan zijn (vrijwel) alle wespen in het nest. Raak het nest niet aan, want dan alarmeer je de wespen en komen ze kijken wat er aan de hand is. Verder moet je hopen dat het spul doet wat het belooft. Uit ervaring weten we dat dat bijna nooit het geval is: gifproducten voor particulieren zijn nooit erg sterk, om ongelukken te voorkomen.

Tip 6
Welke van bovenstaande tips je ook uit wilt proberen: zorg dat er niemand in de buurt is. Waarschuw ook de buren! En doe huisdieren naar binnen. Verder is het verstandig om altijd iemand stand-by te hebben. Om je naar het ziekenhuis brengen.

Overdreven?
Geenzins. Elk jaar komen er mensen in het ziekenhuis terecht na het uitproberen van bovenstaande tips. En ook overlijden er elk jaar 3 tot 5 mensen aan de gevolgen van een wespenaanval. Sla internet er maar op na!

De gouden tip!
Neem een ervaren wespenstrijder in de arm. Via Wespennest Verwijderen vind je gemakkelijk en snel een lokale bestrijder. Die is zo bij je en helpt je gegarandeerd, vlot én veilig van de wespen af. Dat is echt de beste tip die we je kunnen geven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren