Tip leidt naar verdwenen moederschaap en lammetjes

De schapen van kinderboerderij IJsselstee in Nieuwegein zijn terecht. Een moederschaap en twee jonge lammetjes, Flip en Floris, verdwenen vrijdagavond uit de wei. Het hele weekend is met man en macht naar de dieren gezocht, ook door de politie.

Maandagmorgen kwam de verlossende tip. De beesten stonden verderop in een heel andere wei, samen met schapen van schaapsherder John Sterrenburg.

“We gingen ernaartoe en ze stonden tussen allemaal andere schapen bovenop de Nedereindseberg”, vertelt Mary-Anne Eleveld van Nedereind, de stichting die verantwoordelijk is voor alle kinderboerderijen in Nieuwegein. “We hadden een fles bij ons en gingen roepen. Op een gegeven moment renden ze keihard naar beneden. Ik hoef niet te vertellen dat bij ons allemaal de tranen over de wangen stroomden.”

Hoe de dieren van de ene afgesloten wei naar de andere hebben kunnen komen, is nog een raadsel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren