Tijdens zomervakantie geen tram

Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) vernieuwt een groot deel van de trambaan. Daarom rijdt er deze zomer tijdens de schoolvakantie geen tram tussen Nieuwegein en IJsselstein en de halte Westraven – Utrecht. Tussen zaterdag 7 juli en zondag 19 augustus is Westraven de eindhalte voor de sneltram. In de onderhoudsperiode worden er extra bussen ingezet.

Groot onderhoud aan de trambaan is noodzakelijk omdat de dertig jaar oude baan aan het einde van de technische levensduur is. Het Bestuur Regio Utrecht (BRU), de eigenaarvan de trams, haltes en van de infrastructuur, heeft daarom besloten een groot deel van de trambaan te vernieuwen. De sneltrams krijgen intussen een grote renovatiebeurt. Reizigers kunnen deze zomer tijdens de werkzaamheden in Nieuwegein en IJsselstein geen gebruik maken van de tram. Daarom worden daar op bestaande buslijnen extra bussen ingezet:

Lijn 377 Utrecht Centraal–Nieuwegein Zuid. Deze buslijn komt tijdelijk in de plaats van lijn 77 en rijdt via de route van lijn 77 en doet dus dezelfde haltes aan. Lijn 377 rijdt op maandag t/m vrijdag overdag om de 10 minuten, zaterdag overdag om de 15 minuten en ‘s avonds en op zondag om de 30 minuten.Lijn 361 Utrecht Jaarbeursplein – IJsselstein v.v. Dit is een extra buslijn tussen Utrecht en IJsselstein. Deze buslijn vervangt de spitslijn 261 en stopt extra bij de haltes Nieuwegein Stadscentrum en IJsselstein Zuid. Lijn 361 rijdt maandag t/m vrijdag overdag om de 10 minuten, zaterdag overdag om de 15 minuten en ‘s avonds en op zondag om de 30 minuten.

Lijn 362 Nieuwegein Stadscentrum-Sint Antonius ziekenhuis. Dit is een extra buslijn speciaal voor de bereikbaarheid van het Sint Antonius ziekenhuis. Lijn 362 rijdt maandag t/m zaterdag overdag om de 15 minuten en ‘s avonds en op zondag om de 30 minuten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk