Geen energydrankjes meer in Antonius Nieuwegein

Bij verschillende ziekenhuizen, waaronder het Sint Antonius in Nieuwegein, zijn recent de omstreden energiedrankjes uit de restaurantjes, winkeltjes en automaten verdwenen. Ook het Antonius in Utrecht heeft de drankjes verbannen. De Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is blij met het besluit.

Ruim twee weken geleden pleitte de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Het drinken van de pepdrank zou kunnen leiden tot klachten als rusteloosheid, moeheid en hartritmestoornissen.

Voedselwaakhond Foodwatch meldde daarop dat de blikjes in veel ziekenhuizen te koop zijn. Volgens een woordvoerder van de NVZ zijn de drankjes de afgelopen tijd uit zeker zeven ziekenhuizen verdwenen, zowel voor als na de oproep. Het Sint Antonius, met vestigingen in Leidsche Rijn en Nieuwegein, behoort tot de ziekenhuizen die geen energiedrankjes meer verkopen. Bezoekers konden ze daar uit een automaat halen.

De NVZ laat weten blij te zijn met de beslissing van de ziekenhuizen om de drankjes uit de verkoop te halen, maar laat ook weten dat de verantwoordelijkheid ook deels bij de consument ligt en dat het aan de ziekenhuizen zelf is om te beslissen of zij in gesprek gaan met hun cateraar over het verstrekken van energiedrankjes. De NVZ benadrukt ook dat in lang niet alle ziekenhuizen energiedrankjes te koop waren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren