Tijdelijke verhuur sloopwoningen Binnenstad

Het college heeft met Mitros Wonen een overeenkomst afgesloten waarin afspraken staan hoe om te gaan met de contracten van tijdelijke bewoners uit de te slopen woningen in de binnenstad van Nieuwegein, welke eigendom zijn van de gemeente. Op grond van de Leegstandswet mogen tijdelijke huurovereenkomsten maximaal voor een periode van drie jaar per woning worden afgesloten. Als deze termijn afgelopen is, kan er zo mogelijk, afhankelijk van de concrete sloopplannen, met de zittende of met nieuwe bewoners een gebruiksovereenkomst afgesloten worden.

Hierbij mogen de bewoners ‘om niet’ wonen. Wel dient men een vergoeding voor zaken als gemeenschappelijk elektragebruik, onroerend zaakbelasting, glasverzekering en dergelijke te betalen. Woningen die leegkomen en waarvan de bewoner niet wil blijven op grond van een gebruiksovereenkomst en waar ook geen tijdelijke huurovereenkomst meer mogelijk is, worden in beheer gegeven van Stichting Camelot: een organisatie die gespecialiseerd is in het tijdelijk beheer van leegstaande woningen en gebouwen.

Camelot selecteert dan nieuwe bewoners die op basis van een gebruiksovereenkomst kunnen wonen. Het is op dit moment nog niet aan te geven wanneer de woningen daadwerkelijk gesloopt zullen gaan worden. Alle betrokken bewoners zijn per brief door het college geïnformeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk