Tientallen huurders op straat in Nieuwegein

In Nieuwegein moeten van de gemeente tientallen huurders hun huis uit vanwege problemen met de brandveiligheid. Het gaat om 26 appartementen aan de Weverstedehof in de binnenstad van Nieuwegein. Deze zijn van de beruchte verhuurder Marcel van Hooijdonk. Plafonds zijn bijvoorbeeld niet brandvertragend en de ventilatie laat te wensen over.

De bewoners vernamen het slechte nieuws via een brief van de gemeente. Bij de huurders die hun huis uit moeten, zitten ook een jong gezin en een hoogzwangere vrouw. De gemeente Nieuwegein regelt geen ander onderdak voor de bewoners. Wel krijgen ze juridische hulp om Van Hooijdonk aan te pakken. De Verenigde Senioren Partij (VSP) in Nieuwegein heeft over deze zaak een Art. 42 brief gestuurd aan het College van B&W.

Van Hooijdonk kwam eerder in het nieuws vanwege intimidatie en bedreiging van huurders. Bij bewoners van een pand aan de Wittevrouwensingel in Utrecht werden de ramen ingegooid en werd bijtend boterzuur door de gangen gegooid nadat ze hadden geklaagd. Afgelopen najaar waren er problemen met kamers aan de Zamenhofdreef die door Van Hooijdonk worden verhuurd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk