Themadag op Museumwerf Vreeswijk over scheepstimmerwerk

Op maandag 5 juni, tweede Pinksterdag houdt de Museumwerf in Vreeswijk weer haar themadag. Deze keer is het thema: ‘scheepstimmerwerk.’ Museumwerf Vreeswijk is rolstoelvriendelijk en vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein.

Scheepstimmerwerk
Op een scheepswerf is men niet alleen bezig met staalplaten en laselektroden of met motoren. Hout is ook een materiaal dat thuishoort in de wereld van de schepen. Museumwerf Vreeswijk heeft dan ook een flinke timmerwerkplaats. Op deze themamaandag staan onze ervaren scheepstimmerlieden klaar om u rond te leiden in hun domein waar de geur hangt van verse houtkrullen en lijnolie. De timmermannen laten u hun werkzaamheden zien aan onder andere een koekoek en een schuifluik. Daarnaast vertellen zij u over de reconstructie van een oude kruiwagen en over nog meer.

De Delft
Scheepssier maakt ook deel uit van het scheepstimmerwerk. Speciaal voor deze gelegenheid tonen de mensen van De Delft (reconstructieproject van het linieschip De Delft in Rotterdam) bij de Museumwerf hun vaardigheden met de houtbeitel.

Tijdens het zomerseizoen houden we elke eerste zondag van de maand Themazondag. Aan bod komen onderwerpen die te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. Tijdens Themazondagen zijn het Theehuys, met buitenterras, en de expositieruimtes geopend van 13 uur tot 17 uur. Entree is € 2,- p.p. Bootsmaatjes en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren