Katern

Themabijeenkomst over geweld

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn organiseert op donderdag 24 juni een themabijeenkomst over eerwraak en andere vormen van geweld tegen vrouwen. Eerwraak is een eeuwenoud begrip, waarbij het familielid, dat schande heeft gebracht over de familie, met geweld om het leven wordt gebracht. Op deze manier wordt de eer van de familie gered en is er boete gedaan voor de schande.

Eerwraak is een uiterste vorm van geweld. Vaak gaat er jarenlang ander geweld aan vooraf. Geweld tegen vrouwen is nog steeds actueel. In alle culturen komt het voor, in sommige landen meer dan in andere. Maar ook in Nederland komt geweld tegen vrouwen in vele vormen voor. Zelfs die van de eerwraak.De bijeenkomst hoopt vrouwen meer informatie te verschaffen over alle vormen van geweld. Waar begint geweld en wanneer is er een grens bereikt? Bij aanvang van de bijeenkomst wordt een video getoond. Daarna vindt er een gesprek plaats met de aanwezigen.

De themabijeenkomst is bedoeld voor vrouwen uit alle culturen. Na de zomervakantie wordt het thema “geweld tegen vrouwen”verder gecontinueerd in de vorm van een training.Datum 24 juni 13.00-15.00 uur in Buurtcentrum Kerkveld (boven) aan het Kerkveld 63. Informatie Lenie Winter, tel. 030 – 60 337 48. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk