Thema-avond over stinzenplanten in het MEC

Op donderdag 21 februari organiseert het IVN Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie een thema-avond over stinzenplanten langs de Vecht. Voordat de bomen in blad komen kondigen deze vroege bloeiers het voorjaar aan. De avond wordt gehouden in het MEC, Geinoord 9 in park Oudegein vlakbij de kinderboerderij en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

De heer Jos Ketelaar zal aan de hand van een diaklankbeeld de vele soorten stinzenplanten bespreken die nu nog te zien zijn op de prachtige buitenplaatsen langs de Vecht. Stins is het Friese woord voor stenen huis gebouwd op een kunstmatige heuvel. Deze stinzen werden bewoond door de Friese landadel. Veel van de daar nu nog groeiende planten kwamen van nature niet in Nederland voor maar zijn in de gouden eeuw naar ons land gebracht.

Stinzenplanten verdienen ook een plekje in onze eigen tuinen. Daarover wordt vanavond ook gesproken. Deze lezing kan een goede voorbereiding zijn voor de wandeling die het IVN op zondag 10 maart organiseert in park Rijnhuizen waar veel stinzenplanten te vinden zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk