Theatersolo ‘Terug naar Prinsenplein’ van Gershwin Bonevacia in Theater De Kom

Op zaterdag 11 november om 20.30 uur staat Gershwin Bonevacia op het podium van Theater De Kom in Nieuwegein met zijn indrukwekkende theatersolo ‘Terug naar Prinsenplein’. Tijdens de première op zaterdag 30 september 2023 betoverde Gershwin Bonevacia het publiek met ‘Terug naar Prinsenplein’ bij Podium Mozaïek in Amsterdam. Met de officiële aftrap is de landelijke tour nu in volle gang. Verwacht een fascinerende mix van poëzie, verhalen en muziek, die u niet wilt missen.

Gershwin Bonevacia

Terug naar Prinsenplein
Gershwin Bonevacia gaat in ‘Terug naar Prinsenplein’ op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’. Wie was Gush, hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin en waar komt de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan? Tijdens deze zoektocht stuit de volwassen Gershwin op allerlei trauma’s, scheve verhoudingen en taboes. ‘Terug naar Prinsenplein’ is een onderzoek naar het verleden, familiebanden en het kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die terug te vinden in de volwassen Gershwin.

De pers is laaiend enthousiast: “Poëtische, verhalende en muzikale delen vloeien naadloos in elkaar over. Bonevacia’s zachte toon maakt de emotionele uithalen alleen maar pakkender,” aldus Het Parool. Theaterkrant noemt zowel de teksten als het decor adembenemend. Gina Miroula van Het Parool roemt Bonevacia’s verleidelijke stem en NRC’s Amber Wiznitzer kan niet genoeg sterren geven aan zijn betoverende vertelling.

Over Gershwin Bonevacia
Gershwin Bonevacia is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was Gershwin stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut ‘Ik heb een fiets gekocht’ gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot een underground klassieker. In 2021 verscheen bij Das Mag zijn tweede dichtbundel ‘Toen ik klein was, was ik niet bang’ en vertaalde hij het kinderboek ‘Zo klinkt verandering’ van de befaamde Amerikaanse spoken-wordartiest Amanda Gorman. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. ‘Terug naar Prinsenplein’ is zijn eerste solovoorstelling.

Duik in dit aangrijpende verhaal, een productie van Productiehuis Mozaïek, en laat je door Gershwin meenemen op reis door de tijd. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de officiële website van ‘Terug naar Prinsenplein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk