Katern

Theater in zwembad Merwestein

Wie denkt aan theater in Nieuwegein denkt al snel aan theater de Kom, maar met de voorstelling ‘Goud!’ is het anders. ‘Goud!’ gaat over de achterkant van de topsportmedaille en vindt plaats in zwembad Merwerstein. De eerste twee voorstelling zijn op zondag 5 april en de laatste op zaterdag 11 april aanstaande. Kijk hier voor de kaarten.

Topzwemster Eef bereidt zich voor op De race van haar leven. Alles gaat goed, ze is in vorm. Ze voelt het: deze keer pakt ze die plak. Goud is het enige dat telt.

‘Goud!’ is een muziektheatervoorstelling in het zwembad en gaat over de achterkant van de topsportmedaille. Hoe houd je je staande als de verwachtingen torenhoog zijn, juist die van jezelf? Hoe houd je je discipline als de twijfel toeslaat? Hoe ga je om met teleurstellingen in een wereld waar falen nodig is maar niet mag? Goud is immers het enige dat telt.

Topsport is leven in een snelkookpan. Resultaten zijn heel zwart-wit: je wint of verliest. Maar we lopen allemaal tegen grenzen aan, maken fouten en dealen met hoge druk. Topsport is exemplarisch voor het dagelijks leven.

Theatergroep Tien neemt je mee naar de natuurlijke habitat van een topzwemster: het wedstrijdbad. Je ruikt het chloor, voelt de warmte en ervaart hoe de spanning stijgt, vlak voor het startschot klinkt. De speeldata in zwembad Merwestein in Nieuwegein zijn:

zondag 5 april 2020 | 15:00 uur | Zwembad Merwestein Nieuwegein
zondag 5 april 2020 |20:00 uur | Zwembad Merwestein Nieuwegein
zaterdag 11 april 2020 | 20:00 uur | Zwembad Merwestein Nieuwegein

‘Goud!’ is een Dan Tien-productie, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond, Zwembad De Kwakel en Zwembad Merwestein, het Koning Willem Alexander bad Hoofddorp, zwemmers van de ZVU, Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein en vele anderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk