Kans op gezondheidsklachten door schimmel in huis

Heb je last van schimmel in huis? Dan is het belangrijk om dit direct aan te pakken. Schimmels kunnen namelijk nare gevolgen hebben voor je gezondheid, waaronder de aantasting van luchtwegen. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die schimmel in huis effectief kunnen verwijderen.

Gezondheidsklachten veroorzaakt door schimmel
Schimmelvorming ontstaat door vocht in huis. Vochtige plekken in de badkamer of keuken zijn het perfecte broeinest voor bacteriën en schimmels. Er bestaan verschillende soorten waardoor het lastig is om te kunnen opmaken dat je last hebt van schimmels in huis. Meestal zijn het de gezondheidsklachten die duiden op een schimmelsoort.

De schimmels kunnen veel gevolgen hebben voor je gezondheid. Je kunt last krijgen van een geïrriteerde of rode huid, in sommige gevallen kan de schimmel zelfs tot huiduitslag leiden. Als je de schimmel inademt kan het je luchtwegen behoorlijk beperken. Bij inademing kun je last krijgen van keelpijn, een verstopte neus en het ophoesten van wit slijm. Ook kan de schimmel een astma-aanval veroorzaken. Hoe langer de schimmel in huis zit, hoe erger de gevolgen zullen zijn. Over tijd kun je namelijk echt ziek worden en kun je last hebben van koorts, vermoeidheid en misselijkheid. Bronchitis en oorontstekingen kunnen ook een gevolg zijn van schimmel in huis.

Aangezien de gezondheidsklachten ook andere oorzaken kunnen hebben, zal de huisarts het waarschijnlijk niet direct in verband brengen met schimmel in huis. Het is daarom essentieel om zelf te controleren of je hier last van hebt. Zorg dat je regelmatig je woning controleert op vochtige plekken. Heb je vocht ontdekt? Bestrijd dit dan direct.

Vocht in huis oplossen
Om gezondheidsklachten te voorkomen is het belangrijk om zo snel mogelijk vochtplekken in huis te verwijderen. Er zijn een aantal methoden om vocht in huis te bestrijden. Oplossing één is door vochtwerend gel in je muren aan te brengen om zo optrekkend vocht tegen te gaan. Het wordt aangeraden om hiervoor een professional in te schakelen. Een andere mogelijkheid is om kokers in je muren te plaatsen. Deze kokers kennen een lage temperatuur en trekken door hun koelte het vocht aan. De kokers zorgen voor een luchtstroom waardoor het vocht kan verdampen. Heb je geen vocht in huis, maar wil je deze situatie wel voorkomen? Dan is het met name belangrijk dat je je woning goed ventileert. Door je huis te luchten hou je vochtvorming tegen.

Schimmel in huis verwijderen
Er bestaan genoeg hulpmiddelen om schimmel in huis te verwijderen. Allereerst kun je proberen om je eigen brouwsel te maken. Zo kun je met een mix van baking soda en water de schimmel wegschrobben. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de schimmel niet inademt als je hiermee aan de slag gaat. Mocht de baking en soda niet werken, dan is het nodig om zwaarder geschut in te zetten. Kies dan voor bleekmiddel of schimmelspray. Met een effectieve schimmelspray kun je het overgrote deel van de schimmel gemakkelijk verwijderen. Bovendien verwijdert de spray onaangename geuren en heeft het een desinfecterende werking.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk