Katern

Terugblik op het WoonEvent 2018

Op woensdag 17 januari jl. vond het WoonEvent plaats in buurtplein de Batau. Het WoonEvent werd mogelijk gemaakt door Floqz, samen met de gemeente Nieuwegein, de 3 Nieuwegeinse corporaties (Mitros, Portaal en Jutphaas Wonen), Gevaert makelaars en Bergman Finance, de Keizer makelaarsgroep en Geldxpert, en Trigonium Vastgoedontwikkeling.

Mensen met een middeninkomen en een woonvraagstuk konden zich hiervoor inschrijven. Deze mensen komen moeilijk aan een woning, omdat ze een te hoog inkomen hebben voor de sociale huursector. Daarnaast zijn in de koopsector of de vrije huursector vaak te weinig woningen met een redelijke prijs beschikbaar.

Samen met alle aanwezige kennis en de andere deelnemers zijn de individuele woonvraagstukken doorgenomen en is nagedacht over oplossingen. Is het mogelijk in de huidige woningmarkt een woning te huren of te kopen? Waar vind je deze woningen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Is nieuwbouw interessant? Zijn er andere woonconcepten op te starten, zoals woongroepen voor ouderen? Een veelheid van vraagstukken werd voorgelegd en door de denkkracht in te zetten van de aanwezige specialisten en de andere deelnemers, blijkt er altijd weer meer mogelijk te zijn, dan de deelnemers aanvankelijk dachten.

Met alle opgedane kennis, antwoorden en nieuwe inspiratie kunnen de deelnemers verder. De aanwezige partijen staan klaar om individueel nog eens verder over het specifieke woonvraagstuk door te praten.

Ook voor Floqz houdt het niet op bij het WoonEvent. Op haar website is een forum opengesteld, waar mensen met een middeninkomen en een woonvraagstuk een account kunnen aanmaken. Floqz helpt ze graag verder, samen met de andere deelnemers van het forum. Uiteraard is dit zonder financiële verplichting. We hopen alleen dat de deelnemers elkaar ook verder gaan helpen door tips en trucs te delen. Met het forum wordt de kennis van de groep toegankelijk gemaakt voor het individu. Op naar een vraaggestuurde woningmarkt!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren