Tentoonstelling over Nieuwegeinse uitvinding van Wi-Fi

In Nieuwegein is de voorloper van Wi-Fi uitgevonden. Vanaf 1 september zijn de oude prototypes van WaveLAN, de voorloper van Wi-Fi, te zien in bibliotheek De tweede verdieping. Ook is de Milestone Award plaquette die Nieuwegein uitgereikt kreeg te bekijken. Hiermee heeft Nieuwegein een permanente tentoonstelling over de uitvinding van Wi-Fi. Burgemeester Frans Backhuijs opende de tentoonstelling en nam het eerste exemplaar van het boekje ‘De wieg van Wi-Fi stond in Nieuwegein’ in ontvangst.

Bewoners hebben vanaf nu de mogelijkheid om bij een bezoek aan bibliotheek De tweede verdieping een kijkje te nemen bij de plaquette en de vitrine met bijzondere, oude producten rond de uitvinding van Wi-Fi. Archivaris Jacques Lemmink schreef een boekje over de uitvinding van de voorloper van Wi-Fi in Nieuwegein. Het boekje is vanaf nu verkrijgbaar bij boekhandel Bruna op Cityplaza.

Milestone Award plaquette
Eind vorig jaar kreeg burgemeester Frans Backhuijs de Milestone Award plaquette uitgereikt door de president van de internationale organisatie van elektronisch ingenieurs IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), José Moura. In de jaren ’80 werd bij het bedrijf NCR (National Cash Register) op de hoek van de Zuidstedeweg in Nieuwegein het eerste prototype van WaveLAN, de voorloper van Wi-Fi, gedemonstreerd.

De Milestone Award is de derde die ooit werd uitgereikt in de Benelux. Eerder kregen de uitvinding van de cd (1979) en die voor de ontdekking van supergeleiding (1911) een Milestone Award.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren