Tentoonstelling: ‘Kunstliefde’

Op vrijdag 1 februari 2008 om 20.00 uur zullen Ria Lisman (gastexposante), Koos Ket en Marja Koopmans hun expositie: “Kunstliefde” in het Kunstenaarscentrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 laten openen door Mevr. J. den Boer-Poelenije, zij is donateur van het KCN vanaf het eerste uur.

Ria Lisman is als gastexposante met schilderijen vertegenwoordigd, van Koos Ket zijn hand komen ook schilderijen en van Marja Koopmans zullen er glasobjecten, speksteenbeelden en mozaïekwerk en keramiek te zien zijn. Het werk is ook dit keer weer heel divers, maar vult elkaar goed aan en stralen kunstliefde uit.

Na de opening is de expositie iedere zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. We hopen veel mensen te mogen ontvangen en te laten verrassen en genieten van ons werk. De toegang is vrij en de koffie en thee staat klaar. De tentoonstelling duurt tot 23 maart 2008.

Ria Lisman (gastexposante):

Onder begeleiding van de Nieuwegeinse kunstenaar Frank Klein heb ik me vanaf 1979 gedurende een paar jaar bekwaamd in het aquarelleren. Mijn behoefte aan een krachtiger manier van schilderen en kleurgebruik vroeg om een ander materiaal. Olieverf, acrylverf en pastel ieder afzonderlijk of in combinatie waren de materialen waar ik mee experimenteerde.

Acryl heeft op dit moment mijn voorkeur, het droogt vrij vlug wat de mogelijkheid geeft snel gelaagd te werken. Ik schilder naar de natuur en laat dat dan vervreemden, waardoor mijn abtracte werken ontstaan. Tijdens zo’n proces word ik geïnspireerd door kleuren, vlakken en lijnen. Toepassingen van warme kleuren in mijn werk is zeer belangrijk voor mij. Sinds 1982 schilder ik tevens bij “Open Atelier Landstad”een kunstenaarscollectief waar veelal volgens thema wordt gewerkt. Het verschil in aanpak en uitvoering van de leden zorgt voor een grote diversiteit aan werk. Jaarlijks worden de resultaten van de thema-uitwerking geëxposeerd.

Koos Ket:

Ben geboren op 16 mei in Utrecht.Buiten het schilderen altijd gewerkt. Heb een opleiding illustrator gedaan, maar heb altijd mijn vrijheid gehouden om te maken, wat ik wilde en was nergens aan gebonden. Nu reeds jaren in de vut en ben ik steeds meer gaan schilderen en voel me nog steeds een vrije vogel als ik schilder, zonder opdrachten of galeries met voorwaarden.

Het werk lijkt een beetje op het Magisch Realisme en Surrealisme maar hierin verwerk ik wel bestaande elementen en reisverhalen uit oude culturen.

Michelangelo, Picasso en Cézanne zijn inspirerende schilders voor mij. Al schilderend ontstaan steeds meer fragmenten, waarvan ik er ook weer veel wegwerk. Zo zul je bij ontleding van mijn werk vaak wel vier andere schilderijen kunnen ontdekken. Ook een bestaand beeld in een andere context plaatsen, waardoor er een surrealistisch beeld ontstaat is mij niet vreemd. Het blijft een eeuwige zoektocht.

Marja Koopmans:

Van jongsaf aan altijd al creatief bezig. Vond mijn werk in het onderwijs. Met name de onbevangenheid het spontane en creatieve van jonge kinderen inspireerde en stimuleerde me. Vanaf 1989 tot 2004 volgde ik schilderlessen, workshops en werkte ik samen met andere kunstenaars uit ander disciplines. Vanaf 1999 ben ik volledig in de beeldende kunst bezig. Hoewel voor veel mensen mijn werk heel herkenbaar is, hoop ik ze nu te verrassen met ook ander werk. Dit keer gekozen om ook de ingetogen en denkende kant te laten zien.

Naast de hoeveelheid kleur en de diversiteit is ook het verstilde, wat in de speksteenbeelden uitgedrukt wordt een wezenlijke kant van mijn zijn en mijn leven. Er is zoveel wat op je pad komt en het is steeds weer een uitdaging daar vorm aan te geven en er iets van jezelf aan toe te voegen. Daarnaast blijft voor me staan, dat je positief moet blijven en hoop moet houden. Ik leef intensief, heb veel meegemaakt en bezit een enorme overlevingsdrang, die in mijn werk tot uitdrukking komt. Neem het goede mee, leer van je fouten en sta open voor verandering, laat je verrassen, durf te leven en er iets moois van te maken, alleen of samen met anderen.

Een leven zonder kunstmaken is geen leven voor mij, wil me daarom ook niet beperken tot het maken van schilderijen, maar in heel veel disciplines werkzaam zijn. En verder ben ik blij als ik de mensen, die mijn werk bekijken en eventueel kopen, dat herkennen en ze er blij van worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!