Tentoonstelling ‘Kunst Kwartet’ in het KCN

Van 30 november tot en met 12 januari 2003, exposeert het “Kunst Kwartet” in de Galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Dit kwartet bestaat uit:

1. Remy Geerts – Schilderijen

Van wandschilderingen tot ijssculpturen; maar haar hart ligt in het maken van ‘unieke’ werkstukken die speciaal voor een ruimte, een gelegenheid of persoon gemaakt zijn. Voor deze tentoonstelling heeft zij acrylschilderijen gemaakt en deze op een bijzondere manier vormgegeven.

2. Esther Wijntje – Fotografie

‘In een gefilterde wereld is weer plek voor details die het verschil maken’. Het werk van Esther kenmerkt zich door een schilderachtige, sferische belichting. Zij beperkt haar kleurenpalet en werkt met een grove korrel; bij uitstek geschikt om te verdoezelen en te verzachten. Esther maakt overwegend portretten en stills. Foto’s in kleur; zwart-wit, heel klein of levensgroot; alles hangt af van het beoogde doel; interesseren of imponeren.

3. Chris Witsenboer – Sculpturen

In ‘beeldende’ taal drukt Chris Witsenboer zich vaak uit in momenten of gebeurtenissen die hem raken. Zijn in speksteen bewerkte sculpturen laten in éénzelfde steen deels gepolijste effecten naast de ruwe vorm zien. De gekozen vorm toont soms diverse contrastbeelden. Het is daarbij voor Chris geen vaststaand gegeven dat speksteen uitsluitend in afwerking een gepolijst uiterlijk kent. In de afwerking kunnen ook hier en daar diverse kleuren een rol spelen. Bij een liggende Nautilus uitvoering b.v. is de contrastwerking goed waarneembaar.

4. Ad Witte – Fotografie

Een van de meest verguisde fotografische verschijnselen is onscherpte. Toch is juist die onscherpte uniek voor de fotografie en maakt Ad Witte hier duidelijk gebruik van. In de foto’s die hij exposeert speelt onscherpte een grote rol; soms is beweging door de wind de oorzaak maar meestal is het gebruikte objectief, met bewust gekozen diafragma, samen met de voorwerpen in de voorgrond verantwoordelijk voor het zachte effect. Door het uitbuiten van lichtomstandigheden heeft Ad met alledaagse plantjes, takken en bloemen een reeks oogstrelende foto’s gemaakt.

De expositie zal geopend worden door Joppe Weber op vrijdag 29 november om 20.00 uur.

Galerie Kunstenaars Centrum Nieuwegein

Kerkstraat 38, Nieuwegein

Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00- tot 17.00 uur, of op afspraak. Inichtingen: Elisa van Woudenberg. 030 – 60 330 30.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk