Tentoonstelling industriewijken Nieuwegein

In de doorlopende expositie over de wijken in Nieuwegein zijn nu de industriewijken aan de beurt. Het gaat hierbij om de wijken Overeind van Jutphaas, Laagraven, Plettenburg, De Wiers, Het Klooster, Fort Jutphaas (Nieuwe Hollandse Waterlinie), Rijnhuizen en Nieuw-Vreeswijk. Deze nieuwe tentoonstelling is vanaf zaterdag 2 juni in Museum Warsenhoeck aan Geinoord 11 te bezichtigen. De openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Weet u eigenlijk wel hoe uw wijk ontstaan is en waarom de wijk zo genoemd is? In hoeverre bepaalde het aanwezige landschap de indeling van uw wijk? Aan de hand van foto’s, films, documenten en afbeeldingen van kunstwerken laten wij u meer te weten komen over uw wijk. Bewoners uit de wijken nemen u al wandelend mee door hun wijk en zijn op film vastgelegd door de Geinfilmers. Tijdens uw bezoek aan deze expositie ontdekt u hoe mooi Nieuwegein nu is.

Tevens willen we aandacht schenken aan wat het wonen in uw wijk en in Nieuwegein voor ú betekent. Foto’s en voorwerpen die op een speciale manier verband houden met uw wijk zouden we kunnen opnemen in de tentoonstelling, zodat ook uw medebewoners hiervan kennis kunnen nemen. Laat het ons weten en stuur een mail aan: exposities@museumwarsenhoeck.nl. Melden aan de balie van het museum kan natuurlijk ook.

Wilt u weten wat Museum Warsenhoeck voor u in petto heeft, kom dan vanaf 2 juni naar het museum en overtuig uzelf. De wijken Doorslag, Fokkesteeg, Oudegein en Hoge Landen zijn ook nog te zien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren