Subsidie voor cultuurhistorisch onderwijsproject

De Historische Kring Nieuwegein (HKN) en de Oudheidskamer (OHK) Vreeswijk dienen in samenspraak met het Erfgoedhuis Utrecht een subsidieaanvraag in voor het lokaal cultuurhistorisch onderwijsproject ‘Op stap met Jet en Jan, jong in 1910’.

Het project geeft leerlingen van groep 5 van het primair onderwijs een beeld van het dagelijks leven omstreeks 1910 in Vreeswijk: leerlingen zien en gebruiken voorwerpen die ook in het verhaal van Jet en Jan voorkomen. Het project sluit naadloos aan bij de lesstof van deze groep. Het Erfgoedhuis Utrecht heeft het basisconcept vertaald naar de lokale, Vreeswijkse situatie. Het project wordt inmiddels in dertien plaatsen in de provincie Utrecht aangeboden. Onder begeleiding van het Erfgoedhuis Utrecht zorgt de Oudheidskamer Vreeswijk voor de coördinatie en de uitvoering van het project.

Naast de gemeente levert de provincie een bijdrage aan de eenmalige kosten voor de ‘vertaling’ van het project, waarna het project structureel aan het onderwijs kan worden aangeboden. Het college van B&W heeft besloten de subsidieaanvraag voor het gevraagde bedrag van € 3.000 te honoreren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren