Tentoonstelling ‘IJs op de Lek’ krijgt subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in het derde kwartaal van 2022 voor € 103.838 bijgedragen aan 43 bijzondere uiteenlopende cultuurprojecten binnen de provincie Utrecht. Eén van die projecten komt uit Nieuwegein. Het gaat om de tentoonstelling ‘IJs op de Lek’ die vanaf 19 december getoond wordt in Museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier in Nieuwegein. Deze mocht 600,- euro ontvangen.

De Historische Kring Nieuwegein heeft een aantal documenten en ook fotomateriaal dat in deze expositie past, gedeeltelijk ook afkomstig uit het opgeheven Museum Vreeswijk. Dat materiaal wordt op dit moment geïnventariseerd. De tentoonstelling zal meer informatie geven over de jaren dat mensen de dichtgevroren Lek konden oversteken en de schipbrug in de haven lag. En ook over de rol van sleepboten en ijsbrekers in het bevaarbaar houden van de Lek. Binnenkort zal hierover meer te lezen zijn op De Digitale Stad Nieuwegein.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag voor een financiële bijdrage aan een project te doen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk