Tentoonstelling “Van (geen) wijken weten” in Warsenhoeck

“Van (geen) wijken weten” is de titel van de expositie over de wijken in Nieuwegein. Dit is een wisselexpositie waarin steeds nieuwe wijken aan bod komen. De expositie wordt geopend op zondag 24 september a.s. om 15.00 uur in Museum Warsenhoeck door burgemeester F.T.J.M. Backhuijs. Ook de geheel vernieuwde vaste expositie van Museum Warsenhoeck wordt deze zondag geopend.

Weet u eigenlijk wel hoe uw wijk ontstaan is en waarom de wijk zo genoemd is? In hoeverre bepaalde het aanwezige landschap de indeling van uw wijk? Weet u dat er in diverse wijken belangrijke voorwerpen zijn gevonden uit vroeger tijden? Deze kunt u bezichtigen tijdens onze expositie. Met foto’s, films, documenten en afbeeldingen van kunstwerken, laten wij u meer weten over uw wijk. Bewoners uit de wijken nemen u al wandelend mee door hun wijk en zijn op film vastgelegd door de Geinfilmers. Tijdens uw bezoek aan deze expositie ontdekt u hoe mooi Nieuwegein nu is.

De eerste wijken die aan bod komen zijn:
Jutphaas-Wijkersloot van 24 september 2017 t/m 11 februari 2018
Vreeswijk, Zandveld, Hoog-Zandveld, Lekboulevard en Klaphek van 24 september 2017 t/m 7 januari 2018.

De openingstijden van Museum Warsenhoeck zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 17:00 uur. Het adres is Geinoord 11 Nieuwegein, in het Natuurkwartier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren