APK-keuring voor rollators, rolstoelen en driewielers in Galecop

Al lange tijd is het mogelijk om je rollater gratis te laten keuren door een vakman in Vreeswijk. Vanaf dinsdag 21 september aanstaande kunnen inwoners uit Galecop ook hun rollator, rolstoel of driewieler laten keuren. De middag vindt plaats op Buurtplein Galecop aan het Thorbeckepark 183 in Galecop.

Samen met het Repair Café en de Stichting Donorfiets kijken de vrijwilligers uw hulpmiddel na op veiligheid en gewenste hoogte. Waar nodig stellen zij de remmen bij of vervangen de remblokjes. Ook de juiste hoogte kan ingesteld worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De middag duurt van 16.30 uur tot 18.00 uur. Ook mensen die een fiets over hebben en deze willen weggeven, dan kan dat ook deze middag bij de vrijwilligers van de Stichting Donorfiets.

Medewerkers van Fysiotherapie Galecop geven tips en adviezen over een goede houding tijdens het lopen met een rollator en het makkelijker nemen van hindernissen. Koffie, thee en een versnapering worden gratis aangeboden.

Stichting Donorfiets
Stichting Donorfiets recyclet fietsen. Dit gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor mensen met een inkomen onder het minimum. Zij vragen daarom afgedankte fietsen die bij hun weer een tweede leven krijgen of als donorfiets kan dienen voor onderdelen. Heeft u een fiets over? Neem hem dan dinsdag 21 september mee en geef hem aan de vrijwilligers zodat iemand anders er gelukkig mee kan worden.

Opgeven voor de APK-keuring
De organisatie is in handen van Robin Food, een initiatief van Nieuwegeiner Frans Kamps. Hij kookt samen met vrijwilligers iedere dinsdag een gratis maaltijd voor mensen die het kunnen gebruiken in het Buurtplein in Galecop. Lees hier meer over zijn initiatief.

Opgeven voor de APK-keuring is verplicht i.v.m. de geldende Corona-maatregelen. Wilt u uw rollator, rolstoel of driewieler laten keuren? Stuur dan een e-mail naar: robinfood3734@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk