Robin Food kookt iedere dinsdag een maaltijd voor hen die het nodig hebben

Robin Food, een initiatief van Nieuwegeiner Frans Kamps kookt iedere dinsdag een gratis maaltijd voor mensen die het kunnen gebruiken. Een heerlijk driegangenmenu inclusief een verrassend toetje. Dat doet hij samen met enkele vrijwilligers in Buurtplein Galecop an het Thorbeckepark in Nieuwegein. De ingrediënten worden gesponsord door enkele supermarkten uit Nieuwegein en giften van betrokken inwoners.

Kamps: ‘Veel inwoners van Nieuwegein leven in armoede. Die moeten leven van een kleine uitkering. Ook zijn het vaak de mensen die geen groot netwerk hebben zoals buren, vrienden of familie waar ze op terug kunnen vallen. Deze groep mensen kunnen deelnemen aan een gratis maaltijd iedere dinsdag.’

Frans laat weten dat het initiatief al een tijdje bestaat, maar vanwege Corona is het in een stroomversnelling gekomen. Deelnemers hoeven zich maar eenmalig aan te melden om te komen eten. ‘Ben je eenmaal aangemeld dan kun je iedere dinsdag komen eten. Om 17.30 uur is de inloop en rond 18.00 uur beginnen we met de maaltijd’ aldus Kamps. Tijdens de inloop is er koffie en thee. De maaltijd begint met een heerlijk kopje soep, meloen of een ander lekker voorgerecht. De hoofdgerechten zijn vegetarisch/Halal bereid. Gewoon aardappelen, groeten en vlees of vleesvervanger. De toetjes zijn vaak verrassend.

Na de maaltijd is er nog de mogelijkheid om even te blijven plakken. Van de gasten wordt verwacht dat ze zich aan de normen en waarden houden en daarnaast op welke manier dan ook helpen op zijn/haar manier, bijvoorbeeld met de afwas.

Aanmelden
Als inwoners uit Nieuwegein willen deelnemen aan de maaltijd dan kunnen zij zich aanmelden bij Frans Kamps. Dat kan via e-mail: robinfood3734@gmail.com. Ook als u een handje wilt helpen tijdens de bereiding van de maaltijd en/of de vaat dan bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Frans.

Frans Kamps, tweede van links, in de keuken van Buurtplein Galecop met enkele vrijwilligers

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren