Tekeningen De Nieuwe Baten

Wanneer u geïnteresseerd bent in nieuws omtrent De Nieuwe Baten is het sterk aan te bevelen de zojuist verschenen nieuwsbrief aan te schaffen. In deze nieuwsbrief kunt u de presentatietekeningen van de voorlopige ontwerpen van De Nieuwe Baten aantreffen. Architectenbureau Alberts en van Huut heeft zeer bijzondere ontwerpen gemaakt. Hun doel is om landschap, stedenbouw en architectuur optimaal te laten samenvloeien, met de mens als uitgangspunt. De Nieuwe Baten moet een herkenningspunt in de wijk worden.
De buitenkant van het nieuwe wooncomplex krijgt een uniek en speels uiterlijk, door het gebruik van een combinatie van rechte en scheve lijnen. De woningen zullen van binnen eveneens een speelse en aparte uitstraling krijgen. Geen standaard rechthoekige woon- en slaapvertrekken, maar met muren die in flauwe en afgeronde hoeken op elkaar staan. Zoals bekend worden dit woningen voor 55-plussers. Door het aanbieden van de combinatie van seniorenwoningen met zorgvoorzieningen, beoogt het bestuur van De Nieuwe Baten dat mensen, ook als ze meer zorg nodig hebben, hier langer kunnen blijven wonen. Er is immers altijd zorgverlening in de buurt.
Het is de opzet dat, naast de ca. 90 seniorenwoningen, het complex een bibliotheek, sportgelegenheid, huisartsenpraktijk(en), een zorgloket en horeca gaat bevatten. Onder het complex wordt een verdiepte, ruim opgezette parkeergarage gerealiseerd. De Nieuwe Baten wordt tevens verbonden met het winkelcentrum aan het Muntplein. Het winkelcentrum zelf zal een enorme opknapbeurt krijgen. Eén  van de parkeerterreinen wordt een voetgangersgebied met beplanting en terrasjes. De hele omgeving wordt kleinschaliger, vriendelijker en groener.
De nieuwsbrief van De Nieuwe Baten is verkrijgbaar in de winkels aan het Muntplein, in de bibliotheek, op het gemeentehuis en in Merwestein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk