Tegeltax voor inwoners van Nieuwegein

Als het aan de gedoogpartij GroenLinks ligt krijgen de inwoners van Nieuwegein binnenkort te maken met een heuse ‘tegeltax.’ Dit is een belasting voor betegelde tuinen. Fractievoorzitter Erna Kotkamp uitte haar waardering voor dit idee gisteren via Twitter. Als het aan GroenLinks ligt zullen mensen die hun tuin betegelen te maken krijgen met hogere rioolheffing. Onduidelijk is of mensen die hun tuin weinig tot niet hebben betegeld minder rioolheffing moeten betalen.

Het idee voor een ‘tegeltax’ is niet nieuw. In 2010 deed de Partij voor de Planten (PvdP) een gooi naar Kamerzetels. Een van de programmapunten was de invoering van een ‘tegeltax’, ter compensatie van het feit dat tuinen steeds meer worden betegeld. ‘Met de tegeltaks willen we het gemeenten mogelijk maken om aan iedere bewoner gratis twee bomen beschikbaar te stellen’, zo verklaarde Rolf Roos, lijsttrekker van de PvdP toen over het doel van de tax.

Raadslid Roelof Jan de Wild van het CDA in Nieuwegein is de linkse coalitie helemaal beu. In zijn reactie op het Twitterbericht laat hij weten: ‘Knetterlinkse coalitie doet waar ze goed in is: lastenverhogen. Is het geen OZB dan je tuintegel.’ Als GroenLinks haar zin krijgt zal Nieuwegein de eerste gemeente in Nederland zijn die deze belasting gaat heffen. Het bekende geenstijl.nl anticipeerde op dit bericht.

One thought on “Tegeltax voor inwoners van Nieuwegein

  1. Rob

    Allemaal heel grappig ,wat betreft tegel tax wat groen links wil invoeren, Maar hoor niets over de bestrating van alle wegen in Nederland , Oja die zijn van de gemeenten ,en die hoeven natuurlijk niets te betalen , Dit is weer echt een voorbeeld om de burger geld uit de zak te kloppen ,.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren