TedxYouth@AnnaVanRijnCollege inspireert leerlingen Anna

Bent u wel eens geïnspireerd door een TED Talk door sprekers die vol overgave een verhaal willen overbrengen aan u? Het idee van een TED TALK is overgewaaid uit Amerika. Een TED Talk duurt maximaal 18 minuten en is een korte, goed voorbereide presentatie over verschillende onderwerpen. De onderwerpen zijn gevarieerd en uiteenlopend van sport tot kunst.

Het Anna van Rijn College in Nieuwegein staat bekend als een wereldschool waarbij internationalisering hoog in het vaandel staat. Op woensdag 9 oktober vindt de eerste editie plaats van de TedxYouth@AnnaVanRijnCollege waarbij zowel Nederlandstalige als Engelstalige sprekers onze leerlingen zullen inspireren.

TED Talks sluiten goed aan bij de speerpunten van het Anna van Rijn College. Binnen het tweetalig onderwijs gebruiken de docenten TED Talks om leerlingen bekend te maken met wereldnieuws. Een ander speerpunt is onderwijsvernieuwing, middels TED Talks krijgen de leerlingen op een eigentijdse en nieuwe manier informatie.

De middag duurt van 16.00 uur tot 21.00 uur en is bedoeld voor alle leerlingen van klas 4, 5 en 6 van zowel de Mavo als het Lyceum. De organisatie heeft al enkele geweldige namen weten te strikken: Futurist Erwin van Lin, Anouk Willems (microbioloog en promovendus Universiteit Groningen), Security specialist Jair Santanna. Ook zullen twee leerlingen hun verhaal doen: Sewa Hasan en Marcus Zabel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren